Yoga voor mannen | Menselection

Yoga voor mannen. Waarom en hoe werkt het? | Menselection

Is yoga voor mannen een volwaardige work-out?

Yoga tegenwoordig booming en kan net zo intensief zijn als de gym. Het is al lang geen zweverige ademhalingsmagie op een matje. Yoga is hip & happening met apps, goede gear en daarom zeker iets voor mannen. Ok, ik zal eerlijk met je zijn. Regelmatig intensief sporten schiet er bij mij vaak bij in. Yoga vind ik een toegankelijke en praktische manier om aan mijn conditie je werken. Dit stuk is niet bedoeld als yoga gids of sportadvies, maar als kennismaking in de wereld van yoga voor mannen.

yoga-pose-5 yoga-pose-1

Waarom Yoga voor mannen?

In de work-out & health business volgen hypes elkaar razendsnel op. Toch is yoga zeker niet nieuw, maar nog steeds mateloos populair. In de sportscholen is yoga overal. Vooral bevolkt door vrouwen. Maar yoga is zeker iets voor mannen. Met de opkomst van yoga voor mannen is er een groot aanbod leuke yoga-apps om lekker thuis aan de slag te gaan. Van relaxte plingels tot bootcamp achtige instructies.

Er bestaan hardnekkige vooroordelen over yoga. Het kan soft zijn, maar er bestaan tegenwoordig zoveel yoga stijlen. Van intensieve krachtsessies, tot uitputtende cardio workouts. Yoga is al lang niet girly meer.

yoga-pose-4 yoga-pose-2

Wat zijn de voordelen van yoga voor mannen?

Met yoga zet je je hele lichaam aan het werk. Met yoga bouw je snel kracht en spiermassa op. Fitness richt zich telkens op 1 spiergroep tegelijk: biceps, triceps, schouders, benen. Je isoleert steeds een bepaald deel van je lichaam. Yoga dwingt je om je gehele lichaam te gebruiken in uiteenlopende oefeningen. Het voordeel is dat alle spieren aan bod komen en je overal gespierder zult worden. Een yoga sessie bouwt op van rustig naar intensief door verschillende opeenvolgende poses. Dit gaat heel beheerst en kalm zodat het effect op je spieren intensief is.

Naast kracht en spiermassa werkt yoga uitermate kalmerend en ontspannen. Tijdens een yoga workout kun je je volledig op jezelf richten en afsluiten voor buitenaf. Heerlijk na een drukke werkweek of volle agenda. Regelmatig een yoga sessie doen geeft energie en een mentale boost. Als je wil kun je yoga in de sportschool doen. Maar zoals ik al aangaf, er zijn tal van populaire Yoga apps die prima begeleiding bieden voor yoga in huis.

Yoga is trouwens een veel gebruikt trainingsmiddel door atleten en duursporters. Langdurige training van je spieren vraagt om herstel. Anders verkrampt je lijft en voel je je stijf. Als je een kantoorbaan hebt zal je dit gevoel ook kennen na een lange dag zitten: een stijf en vastzittend lijf. Yoga biedt dan echt uitkomst en laat je weer los en flexibel voelen. De combinatie van intensieve poses, concentratie en balans geven een yoga work-out unieke resultaten.

yoga-pose-3 yoga-pose-6

Wat heb ik nodig om aan yoga te doen?

Yoga is al lang geen sandalensport meer. Er zijn ontelbare accessoires, gear, kleding, schoenen en trainingsmaterialen. Ook voor mannen. Daarmee is yoga voor mannen echt een lifestyle sport geworden die in het ritme van elke man past. Je hoeft er geen atleet, sprinter of sportfanaat voor te zijn om de voordelen te ervaren.

work-out-mannen-goodies

 

Yoga Beginner tips

Probeer eens een paar oefeningen voor jezelf.

Maar voordat je jezelf letterlijk in lastige bochten wringt: check bijvoorbeeld deze Youtube instructie.

Of laat je begeleiden door een yoga app

  • Yoga.com Studio
  • Daily Yoga
  • Pocket Yoga

About menselection

Je dagelijkse routines op een betere manier? Geen onbereikbare luxe, maar wel bewezen kwaliteit. Menselection.nl is een blog van Robert Brouwer over trends, merken en lifestyle voor mannen. Ik deel met jou inspirerende producten om je dag speciaal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *