Yoga voor mannen | Menselection

Yoga voor mannen. Waarom en hoe werkt het? | Menselection

Is yoga voor mannen een volwaardige work-out?

Yoga tegenwoordig booming en kan net zo intensief zijn als de gym. Het is al lang geen zweverige ademhalingsmagie op een matje. Yoga is hip & happening met apps, goede gear en daarom zeker iets voor mannen. Ok, ik zal eerlijk met je zijn. Regelmatig intensief sporten schiet er bij mij vaak bij in. Yoga vind ik een toegankelijke en praktische manier om aan mijn conditie je werken. Dit stuk is niet bedoeld als yoga gids of sportadvies, maar als kennismaking in de wereld van yoga voor mannen.

yoga-pose-5 yoga-pose-1

Waarom Yoga voor mannen?

In de work-out & health business volgen hypes elkaar razendsnel op. Toch is yoga zeker niet nieuw, maar nog steeds mateloos populair. In de sportscholen is yoga overal. Vooral bevolkt door vrouwen. Maar yoga is zeker iets voor mannen. Met de opkomst van yoga voor mannen is er een groot aanbod leuke yoga-apps om lekker thuis aan de slag te gaan. Van relaxte plingels tot bootcamp achtige instructies.

Er bestaan hardnekkige vooroordelen over yoga. Het kan soft zijn, maar er bestaan tegenwoordig zoveel yoga stijlen. Van intensieve krachtsessies, tot uitputtende cardio workouts. Yoga is al lang niet girly meer.

yoga-pose-4 yoga-pose-2

Wat zijn de voordelen van yoga voor mannen?

Met yoga zet je je hele lichaam aan het werk. Met yoga bouw je sne