Huidverzorging voor mannen 5 tips de basis

Huidverzorging voor Mannen – 5 Basis Tips

Veel of weinig tijd, droge of vette huid, baard of geen baard. Deze basics in huidverzorging gelden voor elke man.

Onder de douche of in bad was je regelmatig je gezicht. Maar het kan geen kwaad om wat extra aandacht aan je gezichtshuid te besteden. Internet staat letterlijk vol met tienduizenden producten en ontelbare adviezen over huidverzorging voor mannen.

Je gezicht verdient speciale aandacht. Maar wat zijn de basics in huidverzorging waar elke man wat aan heeft?  Menselection zet 5 basistips op een rij voor de verzorging van je gezichtshuid.

Voor alle huidtypes zijn dit de basics

1 Houd je huid schoon

was-je-gezicht-mannenDit is eigenlijk de belangrijkste tip. Een schone gezichtshuid is echter niet vanzelfsprekend. Uiteraard helpt het om dagelijks je gezicht te wassen. Gewoon met koud, lauw of warm water. Elke dag hopen zweet, talg, stof en resten van gel of wax zich op. Was dit eraf in de ochtend en avond. Wissel ook regelmatig de handdoek waarmee je je gezicht afdroogt.

Denk ook aan je kussensloop waar wax en gelresten op komen tijdens het slapen. Nog een tip is om overdag niet aan je gezicht te plukken of te wrijven (best lastig, let maar op). Op je handen zitten veel bacteriën die je daarmee op je gezicht brengt. Tot slot is een vies scheermes ook geen pretje voor je gezicht. Bewaar je scheermes droog en op een schone plek (niet op je wasbak).

2 Hydrateer je huid

Smeer-je-gezicht-in-mannen

Zelfs als je geen droge of schrale huid hebt is het aan te raden om je gezicht in te smeren met een moisturizer of dagcrème. Zeker na het scheren kan je gezicht wat extra’s gebruiken en wordt een crème of aftershave balsem dankbaar ontvangen. Je kunt volstaan met een scheutje aftershave balsem van je favoriete merk op je wangen en hals. Ook als je niet geschoren hebt.

Een goede all-round moisturizer is ook aan te bevelen. Dat hoeft niet direct van een duur merk te zijn. Ik gebruik zelf Nivea Soft uit de tube. Werkt uitstekend en is zeer betaalbaar. Wil je wat meer bescherming? Of heeft je huid speciale aandachtspunten of irritatie? Kies dan een moisturizer met andere werkzame ingrediënten of kies er een met lichte zonnefactor (SPF15-20) – zie ook tip 3.

3 Let op met zon

vichy-uv-defense-sport-spf-dagcrèmeWe weten het allemaal. UV stralen in zonlicht zijn schadelijk voor je huid. Toch houden we van een gezonde bruine teint. Maar de huid op je gezicht is dun en kwetsbaar. De prijs van het bruine kleurtje komt later. Smeer je gezicht bij zonnige dagen standaard in met een goede zonbeschermer. Zelfs als je niet uitgebreid naar het strand gaat of uren op het terras gaat zitten.

Moderne zonproducten zijn licht, geurloos en plakken nauwelijks. Prima om op je gezicht te gebruiker zonder dat je een vet of glimmend gezicht krijgt. Draag ook een goede zonnebril zodat je geen rimpels in je gezicht trekt bij felle zon.

4 Vernieuw je huid met een scrub

Scrub voor mannengezicht

Scrubben is niet alleen iets voor vrouwen. Ook de mannenhuid vaart wel bij een regelmatige scubbeurt. Overdrijf dit zeker niet! Een keer per week scrubben is over het algemeen het aanbevolen maximum. Kies voor een gezichtsscrub (fijnere korrels) en pak niet zomaar wat uit het schap.

Microkorreltjes in de scrub masseer je in op je gezicht. De korreltjes schuren de dode huidcellen af en reinigen zo je gezicht. De betere scrubs bevatten ook verzorgende ingrediënten die goed voor je huid zijn. Kies je scrub het liefst zo natuurlijk en puur mogelijk en let erop dat het niet vol chemische hulpstoffen zit. Scrub spoel je gewoon af.

5 Scheer met zorg en aandacht

scheer-je-goed-mannenWist je dat je baardharen de scherpte en ruigheid van koperdraad hebben? Dagelijks priemen deze haren naar buiten door je gezichtshuid. Een verkeerd staand haartje groeit makkelijk je huid in met irritatie en ontsteking als gevolg. Een goede scheertechniek en goede scheerspullen zijn belangrijk en maken het verschil. Scheer jezelf alleen na het douchen of wassen van je gezicht als je baardharen zacht en schoon zijn.

Kies een goede verzorgende scheercrème of schuim en scheer met ultra scherpe en schone mesjes. Probeer niet teveel over dezelfde plek te scheren en duw vooral niet op je scheermes. Hoe minder vaak je het metalen scheermes langs je huid schraapt hoe blijer je gezicht met je is! Met zorg en aandacht scheren en de juiste spullen gebruiken maakt echt een verschil!

Je ziet het, zelfs met een normale huid en zonder stapels potjes en tubes kun je toch wat extra’s doen voor je gezichtshuid!

About menselection

Je dagelijkse routines op een betere manier? Geen onbereikbare luxe, maar wel bewezen kwaliteit. Menselection.nl is een blog van Robert Brouwer over trends, merken en lifestyle voor mannen. Ik deel met jou inspirerende producten om je dag speciaal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *