bluebeards-clloing-moisturizer-menselection

Bluebeards Revenge – Cooling Moisturizer Review voor Mannen

Is dit echt “The Ultimate” moisturizer voor mannen?

Een dagelijkse verzorging van je gezicht is belangrijk, ook voor mannen. Maar welk product moet je nu kiezen? En hoe weet je welke moisturizer bij je huid past?

Het Engelse merk The Bluebeards Revenge heeft een award winnende lijn met verzorgingsproducten voor mannen. Stuk voor stuk precies afgestemd op de behoefte van de mannenhuid. Hun Cooling Moisturizer is zeer populair en wordt wereldwijd veel verkocht. Gelukkig zijn The Bluebeards Revenge producten sinds enige tijd ook in Nederland verkrijgbaar. Bijvoorbeeld bij Mansly.com die dit product beschikbaar stelde voor deze review.

Dus chaps and blokes, wat is de eerste indruk en hoe presteert dit verzorgende smeersel? Je leest het in deze Cooling Moisturizer review!

De verpakking en flacon

bluebeards-cooling-moisturizer-menselectionAlle producten van The Bluebeards Revenge pik je er zo uit vanwege de opvallende en rebelse verpakking. Een mooi stevig doosje, donker inktblauw van kleur en vol met details en informatie. Zilveren glimmende doodskoppen, hét beeldmerk, kijken je van alle kanten aan. En de teksten en woordkeuze zijn lekker rebels. Alles schreeuwt “wij zijn anders dan de rest!!”. Nou, mijn aandacht heb je.

Eerste indruk

Het product belooft een ‘cooling’ effect, dus ik verwacht een blauwe verkoelende menthol lotion. Na wat geklooi met het pompje komt er na poging 5 een mooie klodder stevige lotion uit. Wit… en niet blauw. De geur doet me direct denken aan de scheercrème die ik heb van dit merk. Mild en aangenaam. De moisturiser zelf smeert verbazend licht en dun uit. Totaal niet vet of plakkend. Kort na het insmeren voel je een lichte menthol tinteling. Je ruikt het ook op de achtgrond. Lekker gevoel en prettige geur. Voor je het weet is het product ingetrokken in je huid en zakt de tinteling langzaam weg. Positief!

Het parfum is duidelijk aanwezig. Dus als je snel irritatie hebt of overgevoelig bent voor parfum kun je deze moisturizer beter even uittesten voor gebruik.

Ervaring na een week gebruik

cooling-moisturizer-bluebeards-reviewInmiddels gebruik ik de Cooling Moisturizer een week lang dagelijks. Mijn huid voelt goed verzorgd aan, zelfs aan het einde van de dag. Nu is mijn huid al redelijk vet van zichzelf, dus ik heb niet snel last van een droge huid. Wel van irritaties, zeker na een haastige scheerbeurt. Mijn ervaring is dat Cooling Moisturizer prima werkt als een kalmerende en herstellende aftershave lotion. Direct na het scheren is de verkoelende en verzorgende werking heerlijk. Je gebruikt al snel teveel, dus een klein pompje volstaat al. Bij teveel gebruik krijg je een glimmende huid en trekt het product minder makkelijk in. Voor een all-round moisturizer doet deze Blue Beards Revenge een uistekende job.

Conclusie

Dagelijks gebruik van Cooling Moisturizer geeft zeker een voldoende hydraterend effect en het gevoel van een soepele gezichtshuid. Let op met doseren, je gebruikt snel teveel. De substantie is niet vet en trekt snel in. Een duidelijke plus. Cooling Moisturizer zou ik vooral aanbevelen als verzorgend aftershave product. Eventueel in combinatie met een aftershave balsem of andere gezichtscrème. Verder is de verpakking met het pompje handig in gebruik en hygiënisch.

So man up and moisturize!

About menselection

Je dagelijkse routines op een betere manier? Geen onbereikbare luxe, maar wel bewezen kwaliteit. Menselection.nl is een blog van Robert Brouwer over trends, merken en lifestyle voor mannen. Ik deel met jou inspirerende producten om je dag speciaal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *