Hip mannenkapsel in 3 stappen

Hip Mannenkapsel Stylen in 3 Stappen

Hoe krijg je snel een hip mannenkapsel in model?

Met een hippe look ziet je kapsel er ‘af’ uit, zonder restjes van gel of wax en blijft het de hele dag in model. Als je haar al enigszins in model is geknipt een redelijke lengte heeft (5 – 10 centimeter) dan style je je haar makkelijk in deze 3 stappen.

1. Wassen en drogen

Voordat je begint met stylen en kammen is het belangrijk om je haar te wassen. Gebruik je favoriete shampoo en was je haren. Een stylingproduct zoals een wax, gel of pommade werkt het best in schoon haar, zonder restjes van andere stylingproducten. Droog daarna je haren goed. Dat kan gewoon met een goede handdoek of gebruik een föhn. Een wax of gel in handdoek droog haar maakt je kapsel hard. Als je haar volledig droog is wordt je kapsel wel stevig, maar blijft je haar los en soepel. Ik houd zelf van een natuurlijke look en geen hard gelhoofd. Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Na het drogen ben je klaar voor stap 2!

2. Mousse + föhn

Om een natuurlijk volume in je kapsel te krijgen is dit een goede truc. De meeste kapsels van de herenmodellen beginnen met haarmousse in droog haar met een föhn. In droog haar wordt de mousse namelijk niet hard, maar geeft je haar een volle en natuurlijke look. Met een borstel en föhn bereik je het beste resultaat. Föhn je mousse droog in je haar terwijl je met een borstel je haar omhoog draait. De mousse kan van een alledaags merk zijn zoals L’Oréal of Syoss. Het resultaat is zoiets als in onderstaande video van Robin James op YouTube. De laatste stap is om je kapsel in het gewenste model te brengen met een stylingproduct naar keuze.

3. Wax en model

Kies een wax of gel en breng je haar in model. Wil je een natuurlijke, losse look? Gebruik dan een wax of pommade met een mat effect. Houd je van een strakke of glanzende look? Kies dan een gel of high shine pommade. Verdeel je stylingproduct in je handen en breng je kapsel in model. Druk je haar niet plat, maar wees ook niet te bang. Een goede tip is om je haar van achteren naar voren in model te brengen. Zo kun je variëren in textuur en model. Heb je wat lastige plukjes? Maak dan je vingers nat of gebruik een beetje extra stylingproduct. Vooral je kruin en zijkanten kunnen wat lastig zijn. Al je kapsel in model zit kun je het nog fixeren met een haarspray. Dit hoeft echter niet!

In deze video geeft Blu Maan op YouTube tips voor een alledaags hip mannenkapsel

Met deze 3 stappen heb je snel je haar in model en creëer je een hippe modellenlook voor je kapsel!

Afbeelding via (polaroids on sidewalks)

About menselection

Je dagelijkse routines op een betere manier? Geen onbereikbare luxe, maar wel bewezen kwaliteit. Menselection.nl is een blog van Robert Brouwer over trends, merken en lifestyle voor mannen. Ik deel met jou inspirerende producten om je dag speciaal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *